Gezellig curlen

Downloads:
Spelregels (pdf)
Scorestaat (pdf) 

Kom gezellig curling spelen op de IJsbaan in Bergen op Zoom. Vanaf 18.00u ‘s avonds kunt u individueel of in groepsverband gezellig komen curlen. Sportief bezig zijn op het ijs zonder dat je schaatsen nodig hebt. Hieronder worden de (aangepaste) spelregels uitgelegd:

Het speelveld om te curlen is ingericht met 2 banen. Er kunnen 4 teams tegelijkertijd curlen: 2 teams per baan. Elk team bestaat uit minstens 4 en maximaal 10 personen. Per team wordt één scheidsrechter aangewezen.

Het is de bedoeling om de curlingsteen (met een gewicht van ca. 7 kg) in een schuivende beweging naar de rode curlingstip toe te schuiven. Hierbij mag slechts één stap worden gezet vanaf de startlijn. Het is de bedoeling dat de curlingsteen OP de rode stip terechtkomt. Dit levert aan het eind van het spel 1 punt op.

Curlingstenen van een andere kleur mogen NIET worden weggespeeld zoals bijv. bij Jeu de Boules het geval is. Raak je een steen van een medespeler en komt deze buiten de blauwe cirkel, dan wordt JOUW steen uit het spel genomen. Hiermee kun je dus géén punten meer behalen. De curlingsteen die is weggeketst wordt door de scheidsrechter terug in het spel gelegd op de plaats waar hij vandaan komt.

Aan het eind van 10 worpen, worden de punten opgeteld. Het team dat de meeste punten heeft verzameld, heeft gewonnen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa. U betaalt € 4.00 p.p. voor 2 uur gezellig curlen. Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom in de Sneeuwkamer. Wilt u komen curlen met uw collega’s? Reserveren vanaf 10 personen is mogelijk via onze contactpagina!